Zoeken in deze blog

woensdag 7 maart 2018

8 maart int. vrouwendag. Een dag om terug te kijken



Om shantih

Lieve allemaal




Aan allen die mijn blog kennen en misschien ook lezen, weten inmiddels wel dat de Yoga traditie uit een innerlijk en uiterlijk pad bestaat. Ik maak deel uit van  het innerlijke pad. 
Het innerlijke pad kent zijn regels, obstakels, lessen en opdrachten en vrouwen spelen daarin een grote rol. 



Vrouwendag
---------------
Op deze vrouwendag die valt op 8 maart wil ik eens terugkijken naar “de vrouwen” in mijn leven. Vrouwen die mij inspireerden, voortduwde, keuzes hebben laten maken, liefde, warmte en aandacht hebben gegeven. Zonder deze vrouwen had mijn leven een andere wending en kleuring gehad.

dochter, moeder, grootmoeders

-------------------------------------- 
Ten eerste wil ik natuurlijk mijn moeder, mijn grootmoeders en mijn dochter in mijn gedachten nemen, zonder hen was ik er niet geweest en had ik de vlam van de familie niet door kunnen geven aan mijn dochter en kleinkinderen. 

Dank aan alle vrouwen die bijzonder voor mij waren.

-----------------------------------------------------------
Nu wat van mijn herinneringen aan vrouwen die ik ontmoet heb, vrouwen waardoor ik inspiratie  heb mogen ontvangen....vrouwen die het beste in mij naar boven hebben gehaald en daar horen zeker de vrouwen bij die deel uitmaken van Stichting Laksmi.  Door jullie vragen, door jullie inzet worden er deuren in mij geopend waardoor het licht van binnenuit naar buiten gebracht kan worden. 
Alle zegen komt van boven en in ons geval klopt dat ook wel.

Onderstaand wat inspirerende vrouwen in mijn leven. 

Apurna
-------------------------------------------------------------------
Apurna, een Nederlandse vrouw was getrouwd met de yogi die een rol speelde in mijn leven. 
Vanuit mijn kijken naar de wereld  is er op een fantastische manier voor deze Nederlandse vrouw gezorgd en van haar gehouden niet alleen door Babaji, maar door vele vele mensen. Zij kreeg ook via hem, haar trainingen, die haar op hoog (hoger) niveau moesten brengen. Waarom?? Deze bijzondere vrouw was ziek en omdat de tijd die zij nog had om zaken te realiseren beperkt was, was er niet veel tijd te verliezen. Zij werd niet ouder dan 43 jaar. 

Omdat deze Yogi graag het beste van het beste aan zijn vrouw wilde  geven, had hij de wens geuit dat zij in aanraking zou komen met deze vrouwelijke Meester in zijn leven.

Hij ging naar deze  vrouwelijke Meester  toe en vroeg toestemming om haar mee te mogen nemen.
Deze vrouwelijke Meester gaf dit antwoord : Neen, zij is er niet klaar voor in dit leven, in een volgend leven zal er een mogelijkheid zijn. Wat ik wel weet is dat het moeilijk is om een spiritueel pad te lopen als je lichaam ziek is…..
Ik heb deze prachtige vrouw nog éénmaal in een droom gezien na haar overlijden en haar begrafenis. Zij was in een ruimte bezig met een jongeman die ziek op een brancard lag. Zij zag er prachtig en niet ziek uit.
Bij haar heb ik gezien hoe zij met overgave en loslaten omging.

Natuurlijk zijn er andere vrouwen geweest in mijn leven die mij hebben geïnspireerd en hebben laten groeien..bijvoorbeeld:
----------------------------------------------------------------

Indira Ghandi……



Ik zag haar voor het eerst op de tv in de jaren 50/60, ik was toen een heel jong meisje en kwam diep onder de indruk van haar energie. Waarom??? Een paar jaar geleden was ik in het voor haar opgerichte museum in New Delhi…… Nog steeds heb ik het gevoel van wauw, wat een dappere, strijdvaardige vrouw was dat. Was het de link met India die ik toen al aanvoelde??

--------------------------------------------------------------

Corrie ten Boom: 




Een verzetsstrijdster. Over deze vrouw heb ik een blogtekst geschreven

blogtekst

-----------------------------------------------------------------------

Walia van Lohuizen, 



was conservator van het rijksmuseum in Amsterdam  en mijn begeleidster en mijn initiatiegeefster in de soefi traditie.

Wat ik van haar leerde was hoe een huwelijk eruit kan zien. En hoe je samen kan werken voor een doel in je leven. Prachtige mensen. Deze wali en Walia.
-----------------------------------------------------------------

Dr. Rudra Sreelatha B.A.M.




hoofd Ayurvedische healtkliniek in India…., 

een ontmoeting op een kruispunt in ons beider leven. Het boek welke hier is afgebeeld is trouwens mede door onze donatie aan haar tot stand gekomen. Bij haar heb ik gezien hoe je met nederigheid om kan (moet) gaan. Wat een prachtige vrouw.
----------------------------------------------------------------

Oma Gopal



waar ik met veel liefde aan terugdenk. Over deze vrouw heb ik ook een blogtekst geschreven. Realisme was één van haar sterke kanten. En wijsheid en humor ontbraken zeker niet bij haar.


blogtekst

-----------------------------------------------------------------------                                          



Mother Amma 



Een vrouw met een hindoe achtergrond. Zij wordt ook wel de knuffelguru genoemd. De laatste jaren was ik in staat om met meerdere vrouwen naar haar darshans te gaan. Het feit dat iemand zo'n prachtig instrument mag zijn is bijzonder. Haar overgave aan haar opdracht in het leven is een grote inspiratiebron voor velen om te zien hoe je met je eigen taak om kan gaan.

-------------------------------------------------------------------

Geziene en ongeziene vrouwen

Mijn dank en liefde is groot voor alle genade, kennis en liefde, strijdlust die ik via jullie mocht ontvangen. 




Ik wens jullie allemaal, ongeacht huidskleur, religie, leeftijd politieke overtuiging een leven toe waarin je je mannetje kan staan.


Kamala
-----------------------------------------------------------------------