Zoeken in deze blog

dinsdag 12 juli 2022

3 juli 2023......GURU PURNIMA: De betekenis van onze geziene en ongeziene leraar

 

Om shanti

Lieve allemaal


Vandaag is het 3 juli 2023 en het is weer een jaar geleden dat wij op 13 juli 2022 de vollemaanmeditatie maar ook Guru Purnima vierde. Het is de belangrijkste vollemaan in het jaar. Dit jaar valt Guru Purnima op 21 juli 2024. Dit festival is het festival om onze Guru in en buiten onszelf onze liefde en dankbaarheid aan te bieden. In 2022  hebben wij als dankbaarheid 2 bomen geplant. Eén boom in Langeweg en eén boom in Etten leur en in 2024 in Zevenbergen bij de 7-schakels.

Enkele citaten van leerlingen van diverse guru's

--------------------------------------------------------

  • Er is geen betere dag om mijn respect te betuigen voor alle kennis die je met mij hebt gedeeld. Op deze gunstige dag dank ik U dat U mij aan mijzelf voorstelt. Gelukkige Purnima
  • Moge Uw pad gevuld worden met licht, precies zoals U mij uit de duisternis hebt geholpen. Dankbaar voor Uw zegeningen en leringen. Gelukkige Guru Purnima'
  • Je leerde me vanuit uw hart en gaf me de gave van kennis. Al mijn successen waren niet mogelijk geweest zonder U. Een zeer gelukkige Guru Purnima
  • Je hebt mij gered uit het donker en mij het licht laten zien. Voor de wereld ben je misschien gewoon een leraar, maar voor je studenten ben je een held. Gelukkige Guru Purnima.

Betekenis Guru:

-------------------

Guru betekent degene die alle duisternis wegneemt op ons pad, waardoor we verder kunnen lopen zonder teveel obstakels die we tegenkomen. Gu (duisternis) en Ru (licht). 

Hoe komt een Guru in je leven?

--------------------------------------

Laat ik mijn ervaring met jullie delen......in mijn geval ben ik zeker niet op zoek gegaan. 20 jaar voordat ik "mijn yogi/guru" ontmoette had ik zijn ogen al in een yoga sessie gezien. Daarna waren er vele momenten waarop kleine fragmenten getoond werden. Pas in mijn 50e levensjaar kwam deze Brahmanistha Parivrajaka, Junapithadhikari, His Holiness 1008 Shri Soham Baba (babaji) Mahamandalesvara of Juna-Akhara  fysiek in mijn leven.  Hij vertelde mij dat hij zolang naar mij gezocht had en ja, daar was ik dan eindelijk........Ik ben een blog aan het schrijven over deze ervaringen maar kan het nog niet publiceren, de tijd is er nog niet rijp voor..  

Ben ik dankbaar voor alle zegeningen die ik heb gekregen?

---------------------------------------------------------------------------

Nu in deze fase van mijn leven, kan ik zeggen dat ik zonder de hulp van de Yogi's nooit deze gelukkige fase in mijn leven zou hebben kunnen ervaren. Dus Guru Purnima is ook voor mij een speciale dag waarin ik mij zeer bewust ben van het licht dat via verschillende bijzondere personen in mijn leven binnen is gekomen en of ik dankbaar genoeg ben???  Hoe dan ook er is veel te vertellen......maar niet in deze blogtekst. 


                                           ( met  dank aan de makers van deze video en foto's welke niet van onze hand zijn)

 

Moge de zegen van de Meesters ook op jullie rusten...Kamala

-------------------------------------------------------------------------------------------