Zoeken in deze blog

zaterdag 22 juli 2023

Shri...De betekenis van het woord Shri

 Om shanti

Lieve Allemaal

Mijn naam/titel Srimati Kamala-devi dasi heb ik 36 jaar geleden ontvangen, maar ben deze naam Kamala pas 14 jaar later gaan gebruiken. Ik was toen 50 jaar oud.

Sri komt af van het woord Shri, maar wat betekent dit nu!!. Laat ik hierover eens een blogtekst schrijven...

Volgens Swami Veda Bharati betekent het woord Shri-----The divine Mother----- 





  • Voor degene die nog niet geïnitieerd zijn, zegt Swami Veda Bharati is zij het middelpunt in de zon. De zon die duister van zichzelf is wordt door haar aanwezigheid in de zon verlicht. Shri is degene die alles wat donker is licht maakt. Dit komt door haar licht welke zij uitstraalt.
  • Dus zegt Swami Veda Bharati... Shri is de sleutel om het duistere weg te nemen door het licht ertoe aan te zetten het duister te verlichten.
  • Dit start ook het verlangen in iemand om initiatie te verkrijgen en verder op pad te gaan naar de kern binnenin jezelf.
Soms gebeurt het dat mensen overvallen worden door een incidentele spontane ervaring, waarbij deze mensen een spontane initiatie verkrijgen buiten de gebruikelijke formele vraag om naar initiatie bij een guru/meester. (Dit is zeker bij mij het geval geweest). Daarna komen de juiste mensen en de juiste paden ook wel op je pad maar de initiatie zelf heeft dus van binnenuit plaats gevonden.

Voor die personen die nog niet naar "verlichting" zoeken of er nog geen idee bij hebben dat dit kan is Shri ook belangrijk. Want als je met bijvoorbeeld een Vaishnava in aanraking komt is Shri het kanaal dat werkt als een zachte bries van spiritualiteit die voelbaar is. Shri is de geur van een bloem.....Shri is in staat obstakels weg te nemen voor iemand. 

Met de juiste personen omgaan en zeker die gerealiseerd zijn is een advies welke zeker ter harte genomen zou moeten worden..    Een metafoor zou kunnen zijn dat iemand die een kroeg bezoekt zeker een andere uitstraling heeft dan iemand die in een klooster woont. Dus nogmaals lieve mensen, omring je met mensen waar je je aan kan optrekken.

Dank je voor het lezen. Moge de zegen van de Meesters ook op jullie rusten die dit lezen.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------