Zoeken in deze blog

maandag 26 februari 2024

Terug uit India en nieuw begin samen met de Brahm Rishi Mission

Om shanti

Lieve allemaal

Ben nu een paar dagen terug uit India. Ik had mijn kleinzoon Tim (21 jaar) meegenomen en ook Bhavandeep (51 jaar) (voorzitter onze Stichting Yogastudio Laksmi). Het werd een geweldige reis....Op de terugreis in het vliegtuig was ik jarig. 75 jaar....De Stewardess maakte zonder dat ik daar zelf inbreng in had van de terugreis een feestje. Als kers op de taart kwamen wij rond 9.00 uur in de morgen aan in mijn huis. Het huis was versierd en zoveel lieve mensen stonden mij (ons)op te wachten. Achteraf gezien was dit één van mijn allerleukste verjaardagen ooit. Ok. nu ben ik dus 75 jaar oud en kwam terug uit India met de boodschap dat ik heeeel oud zou worden. Dus nog wel een periode van 20-25 jaar voor me. Ik zelf had bedacht dat ik nog maar 3 jaar ongeveer zou leven,  mooi niet dus. 

                               

Maar wat wordt er dus uit de innerlijke wereld van mij verwacht??, vroeg ik mij af. Waar moet ik mij op gaan richten?.  Mijn Yogastudio Laksmi is overgedragen net zoals mijn Stichting yogastudio laksmi. Veel mensen zijn intussen weggevallen en zit er niemand echt op mij te wachten. 

Nu is het wel zo dat vanaf mijn 28e jaar mijn innerlijke leven diep geworteld is in mijn innerlijke leiding. In de jaren erna waren er soms perioden van diep alleen zijn wat later altijd bleek dat dit nodig was voor een nieuw stuk in mijn leven.  Dus laat het nieuwe stuk maar komen.

Onderstaande blogtekst wil ik graag met jullie delen. De inhoud heb ik rond 2015 behandeld in een thema avond welke ik maandelijks geef. Dat ouderdom of ouder worden geen probleem hoeft te zijn blijkt uit de onderstaande tekst. Het wordt daarin heel duidelijk hoe een "opdracht" vanuit de innerlijke wereld eruit kan zien. Voor nu fijn dat je belangstelling hebt voor de mooie energie die er in mijn leven is. Fijn ook dat ik je kan meenemen hoe belangrijk en zegenrijk het is om met mooie energievolle mensen om te gaan. 

Op dit ogenblik is zoals jullie misschien weten De Brahm Rishi Mission in mijn leven. De president van deze Internationale Mission is Didi Krsna Kanthe (85 jaar). Didi en ik hebben elkaar zo'n 38 jaar geleden ontmoet. Zij gaf mij toen een guru mantra en haar zegening. Nu sinds een half jaar is het zaad wat toen geplant is helemaal aan het openbloeien dit omdat dit keer het fysieke contact daar echt is. En al die jaren dat wij niet fysiek bij elkaar waren was daar de prachtige mantra welke ik gebruik. Swami Dr. Dineshwaranand Maharaja is een gerealiseerd guru en yogi en president van de Brahm Rishi Mission. U kunt hem ontmoeten in Krimpen ad IJssel waar Guruji regelmatig aanwezig is.  Ook Swami Deyvpriya is daar regelmatig aanwezig maar heeft een eigen mandir in Den Haag. Hebben jullie interesse om deze mandir zowel in Krimpen ad IJssel en/of Den Haag eens te bezoeken, laat het me dan weten dan ga ik met jullie samen daar naar toe. Mijn emailadres is: yogastudiolaksmi@hotmail.com dus ik hoor graag van jullie.



===============================================

Onderstaand een voorbeeld hoe een taak vanaf iemands 75e jaar uitgevoerd kan worden......

december 2015: Thema avond.

Laten we eens kijken hoe de tijd heeft ingewerkt in Srila Prabhupada's leven. Hij was de oprichter van de Isckon, de Hare Krshna Gemeenschap.

1896 (geboren)

In dit jaar is hij geboren als Abhay Charan De.  Het duurde 26 jaar lang voordat hij zijn leraar zag.

1922 (26 jaar)

Hij was toen 26 jaar oud en het duurde 11 jaar lang voordat hij zijn initiatie van zijn leraar kreeg.

1933 (37 jaar)

Toen hij 37 jaar oud was kreeg hij dus de initiatie van zijn leraar

1944 (48 jaar)

In dit jaar startte hij met het blad Back to Godhead

1947 (51 jaar)

In dit jaar kreeg hij de titel Bhakti Vedanta van de Gaudiya Vaishnava sampradaya

1959 (63 jaar)

In dit jaar deed hij afstand van de maatschappij en nam hij sanyassin 

1965 (69 jaar)

Hij kreeg opdracht van zijn leraar om te vertrekken naar America

1972 (76 jaar)

In de 7 jaar dat hij in America was heeft hij 60 delen van de Veda's vertaald en de vertaalde werken gaf hij toen vrij aan de wereld.

1977 (81 jaar)

Vanaf 1965 tot zijn overlijden, dus 12 jaar heeft hij nodig gehad om 60 delen van de Veda's te vertalen, te publiceren. Hij heeft in die tijd 14x de wereld rond gereisd. Hij heeft 108 tempels/meditatiecentrums opgericht.


Of je het eens bent met de spirituele activiteiten of niet is hier niet aan de orde. Wat telt is hoe innerlijk leven in de uiterlijke maatschappij eruit kan zien. Metafoor van de zon. Het maakt de zon niet uit hoe of wat waar wij zijn of staan....Wij hoeven alleen maar de stralen, de warmte en het genieten ervan te integreren in ons zelf ingerichte leven.

Voor nu fijn dat ik bovenstaande kennis en mijn liefde voor jullie kan delen.
Moge de zegen van de Meesters ook op jullie rusten....  Kamala (srimati Kamala-devi dasi).In de Brahm Rishi Mission wordt ik Gopi genoemd.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

          
 

Reactie:

Swami Dewpriya


Heel mooi...Ja kan mijn foto ook zetten hoor dan kennen mensen mij ook.

Wat een mooie invulling en groei spiritueel aan het vervolg van je laatste 25 jaren. Godsrijkste zegen van mijn Guru Visatma Bauraji maharadj..