Zoeken in deze blog

dinsdag 21 juni 2016

Water drinken uit een koperen beker

Om shanti

lieve allemaal. 
Hier een blogtekst over het drinken van water uit een koperen beker.


Eén van de eerste keren dat ik bij Babaji (Brahmanistha, Parivrajaka Junapithadhikari, His Holiness 1008 Shri Shri Soham Baba...Mahamandalsvara of Juna Akhara) 
thuis kwam kreeg ik een koperen bord en een koperen beker van Babaji.
Zet deze beker gevuld met water elke avond in je meditatiehoekje, leg er een doekje op en drink dit de volgende morgen, werd er tegen me gezegd. 












Aangezien ik tamelijk blanco was in dit soort zaken en verder ook geen uitleg kreeg, moet ik eerlijk bekennen dat ik de eerste tijd trouw was, daarna steeds minder, maar nu ik de laatste jaren wel trouw ben geweest in dit water drinken en me daar goed bij voel, krijg ik steeds meer woorden bij de oefeningen die ik doe. 

En ja, het water smaakt anders, en ja, ga steeds meer beseffen dat het een onderdeel van je sadhana moet zijn. Dus net zoals het tanden poetsen, je tong schrapen, je netipot gebruiken, het douchen, je mantra-beoefening doen en/of je door gebed en de kaarsen en de wierook je verbinden met de hogere energie, Laat ik maar eens wat zaken op een rijtje voor jullie zetten.

De medische wereld
heeft grote interesse getoond in de anti-bacteriële eigenschappen van koper. Dit heeft geleidt dat er steeds meer koper wordt gebruikt, ook als onderdeel in de operatiekamers.

Wetenschap:
Er blijkt een wetenschappelijk bewijs te zijn dat water echt van structuur kan veranderen.
Door water op een bepaalde manier te vervoeren en op te slaan verliest het niet zijn goede eigenschappen
Voorbeeld: als het water vanuit de straat naar een tappunt wordt geleid, moet het in Nederland door een loden en/of plastic buizenstelsel vervoerd worden. Dit is voor het energiegehalte geen goede zaak.

Water kan ook giftig zijn
Als je in de natuur bent kan je niet alle water tot je nemen. Ook is het niet mogelijk om in elk water te zwemmen. Een voorbeeld hiervan kan zijn het botulisme, dan bevat het water zo weinig zuurstof dat alle vissen in dit water sterven. Of bijvoorbeeld afvalwater uit fabrieken, welke ook dodelijk kan zijn voor mens en dier.

Drinkwater in Nederland
staat op een hoog niveau. Het doet niet onder voor mineraalwater welke verkocht wordt in flessen. Flessenwater kan een andere smaak hebben dan het kraanwater, maar doet qua kwaliteit er niet voor onder.

Yogi's en hun wetenschap over het gebruik van water: 
De yogi's attenderen ons erop dat alles uit 5 elementen bestaat. 
Aarde, Water, Vuur , Lucht, Ether. (dit kan trouwens gezien worden als het onpersoonlijke aspect van God).
Ze vertellen ons dus ook dat al deze elementen specifieke eigenschappen hebben. Ook  zijn zij bekend met het feit, dat water van structuur veranderd. Door bepaalde oefeningen met de adem (prana yama) er bij te gebruiken en/of gebeden en mantra's te gebruiken wordt het meer een medicijn dan iets anders.
                                               
Yogi's zijn grote healers
Daarom adviseren de yogi's/healers/ayurvedische artsen ons om water in een koperen beker te doen en deze koperen beker op je altaartje en/of meditatiehoekje te zetten. De beker moet afgedekt worden met een doekje.
Als je het water daar neer zet,  neemt het water de eigenschappen van het koper tot zich. De combinatie koper en water blijkt een goed medicijn te zijn voor je lever en je constitutie in het algemeen. Overdag kan je natuurlijk ook de beker opnieuw vullen met water, maar laat het dan minimaal een uur in de koperen beker staan. Het water herkrijgt dan weer zijn goeie structuur. De negatieve eigenschappen verdwijnen er dan uit. Men kan dus kraan en/of flessenwater gebruiken.




DE OEFENING:
  • Vul een koperen beker
  • Spreek er een gebed of mantra over uit en leg een doekje over de beker heen
  • Laat de beker staan op een energie rijke plek, bijv. een meditatiehoekje
  • Drink het de volgende ochtend
  • Maar wat nog heilzamer is als het water door archarya's ingezegend is. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hier nog wat links naar blogteksten die gaan over water. 
Water bij pelgrimsoorden
wat heeft adem met spiritualiteit te maken
De ganges is een groot raadsel voor de wetenschap

---------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                   youtube
foto's       Mail Kamala