Zoeken in deze blog

woensdag 23 januari 2019

getest worden van binnenuit..........

Lieve allemaal

Terugblikken en vooruitkijken..... Dat is wat er nu gebeurt in de levensfase waar ik in zit.

Ik las vandaag een stukje tekst uit de sufi teachings van Hazrat Inayath Khan. (trouwens ik heb een initiatie door Walia van Lohuizen directe leerling van hazrat Inayath Khan ontvangen)
Inayath Khan schrijft that friendship, relationship, love, devotion may not be the same as they appear when it comes to the time of test.

Hazrat Inayath Khan


Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ken die momenten wel......dat ik getest ben van binnen uit.
Testen houdt in dat je innerlijke leiding, weet wat hun taak is.....zij zullen aanwijzingen geven in de vorm van ga een beetje naar links of een beetje naar rechts. Ok... je gaat goed, dus loop maar door en als je te hard rent, dan worden er obstakels neergezet.

De meest belangrijke les in deze is, leer luisteren met je hart en niet naar je zintuigen,   toch.
Verder zag ik vandaag een foto die ik gemaakt heb in Varanasi in een verblijf 1 minuut van de ganges.
1 van de yogis'die ik ontmoet heb in varanasi


Als ik op reis ga, neem ik graag de spullen mee om toch een klein meditatiehoekje te maken. Niet dat dat echt nodig is voor mezelf, want zowel Krsna als Radha en Babaji zitten in mijn hart.
Maar waar ik achter ben gekomen is dat het personeel die kamers schoonmaken, het fijn vinden om het te zien en voor mij is het leuk om te zien wat het bij hun losmaakt.

in mijn kamar bij de rivier de ganges in varanasi


Heel vaak stonden  er dan  ineens mooie bloemen of iets liefs naast de foto;s.  Dus het is een win-win situatie om een klein meditatiehoekje te hebben als ik ergens anders verblijf, zowel voor hun als voor mij...….Er  was dan een gezamenlijk gevoel tussen deze mensen en mij en konden  wij de warmte naar elkaar toe ervaren.

Mijn relatie met Babaji is niet meer op fysiek level....het is de les die ik moest leren, toen hij tegen me zei:  Kamala … wij yogi's zien elkaar nooit, wij spreken op innerlijk niveau met elkaar.
Ik moest leren loslaten, moest leren sterker te worden,  maar verdween daarmee ook the friendship, relationship, the love, devotion….?? Neen, natuurlijk niet. Het is er nog altijd.....

Willen jullie hier een reactie op geven dat kan, stuur een mail en ik zal hem met veel plezier lezen en/of beantwoorden.
Wil je langskomen dat kan op de woensdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur, of maak een afspraak voor een andere tijd.

Kamala
------------------------------------------------------------------------------------






vrijdag 4 januari 2019

Narada: energie ontvangen via je oren..


om shantih
Ten eerst iedereen een fantastisch 2019 toegewenst.



Vandaag 4 januari 2019 ligt er een heel nieuw blanco jaar voor me.  En ik begin dit jaar met een nieuwe blogtekst die in het teken van sruti staat. Sruti staat voor het feit dat spirituele kennis eigenlijk alleen maar via je oren binnen kan komen en natuurlijk via je hart en niet via boeken oid.







Wat ik jullie wil vragen is om de onderstaande video eens te beluisteren. Hierin vertel ik het verhaal over Narada en de slang. Narada was een groot verlichte ziel die volgens de Veda's een directe lijn had met de hogere spirituele werelden. Narada sprak nooit zoveel omdat één van zijn lessen aan anderen was om te leren luisteren. Niet via je hoofd maar via je hart.

In dit verhaal welke ik in de video vertel zitten veel verkapte lessen en/of adviezen. Ik wens jullie veel plezier toe en probeer er eens wat onderwerpen voor jezelf uit te halen.



Als je het leuk vindt om hier eens verder over te praten dan kan natuurlijk, stuur een mail naar me toe of kom gezellig op de open woensdagochtenden aan in Oudenbosch.

Lieve groeten, Kamala







-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
website (verouderd) www.laksmi.nl