Zoeken in deze blog

zaterdag 9 december 2017

Yogastudio: waarom zijn er tempels, kloosters en kerken

om shantih

lieve allemaal


         


Hebben jullie je wel eens afgevraagd waarom er eigenlijk tempels kloosters en kerken zijn.????
------------------------------------------------------------------------------------------
Het antwoord is veel simpeler dan jullie denken.
Een novicemeester die leefde in de 15e eeuw na Christus, maar ook de Yogi's en Meesters in andere landen zeggen allemaal hetzelfde als de novicemeester.
Deze instellingen en gebouwen zijn er voor beginners. (het opbouwen van een innerlijk leven met zijn wetten en de voorwaarden die daaraan gekoppeld zijn).

Omdat het voor beginnelingen is,
-----------------------------------------
zul je als je er bent en/of gelogeerd hebt, weten dat er veel gemopper is. Maar de realisatie die daaraan gekoppeld is, om te weten te komen dat 'heilige mensen' zeldzaam zijn.


Tomas van Kempen leefde in de 15e eeuw en was zoals bekend is een novicemeester die trouwens een grote invloed verwierf met zijn boek over geestelijke begeleiding.

Er zijn volgens hem maar weinig personen die geschikt zijn voor bepaalde functies en nog minder zijn er die leiding kunnen geven aan zichzelf en aan anderen.
Dus met andere woorden mensen van niveau zijn volgens deze Tomas van Kempen zeldzaam en overal vind je aardewerk met barsten. 

Naar onszelf leren kijken
-----------------------------------
De les die we krijgen en moeten ondergaan is te leren, naar onszelf te kijken en begrip op te bouwen voor de medemens die fouten maakt.
Maar wat nog belangrijker is zegt deze man, maar ook de yogi's die in mijn leven een rol hebben gespeeld is dat we ook toegeven dat wij zelf fouten hebben gemaakt en ook in de toekomst nog zullen maken.

Geduld
---------
De oplossing van dit alles ligt in geduld hebben en dit geduld aanleren. Ook bedroefd zijn met het leed van anderen is belangrijk om te aan te leren en het levert ons op dat we meer bescheiden en minder onverschillig worden. En dit is dan weer mooi meegenomen, toch!!! 

Wil je hierover praten dat kan, stuur een mail ......Reacties zien we graag tegemoet.
Moge de zege van de Meesters op jullie rusten voor nu en altijd.
Met vriendelijke groet, Kamala
-----------------------------------------------------------------------


                        Donaties voor onze projecten zijn 
                          van harte welkom......