Zoeken in deze blog

dinsdag 19 juni 2018

9 soorten gevoel en 6 ziektes van het hart

Om shanti





Lieve allemaal


Zoals men kan lezen in dit blog,  ben ik ingewijd in de soefi traditie en is het in mijn gevoel logisch om "mijn gerealiseerde" kennis vanuit die traditie met jullie te delen.
In de soefi gemeenschap gaan ze er van uit dat er in principe 9 soorten van gevoel in ons aanwezig zijn:   en graag wil ik deze 9 soorten gevoel ook aan jullie overdragen, hier zijn ze dus:

Hier zijn de 9 soorten van gevoel๐Ÿ˜„๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜๐Ÿ˜ ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ฎ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜›
----------------------------------------
  1. Opgewektheid
  2. Smart
  3. Toorn
  4. Hartstocht
  5. Sympathie
  6. Gehechtheid
  7. Vrees
  8. Verbijstering
  9. Onverschilligheid
Hier zijn de 6 ziektes van het hart ๐Ÿ’“
-------------------------------------------
  1. Hartstocht
  2. Toorn
  3. Gehechtheid
  4. Verwaandheid
  5. Jaloezie
  6. Begerigheid
  7. Hebzucht
Volgens mij zijn de bovengenoemde zaken ook terug te vinden in de (westerse)-psychologie, maar daar heb ik te weinig kennis over.

De stem van het hart wordt een geestelijke taal genoemd (mystiek)๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡
--------------------------------------------------------------------------------
Wat zeggen de Meesters hier over. 
De meesters noemen dit de geestelijke taal. Die gaat niet door het gevoel, maar door het hart zelf. Dit gevoel komt uit de diepste diepte van het hart, Het is de stem van het hart. Het is de stem van de geest, Zij behoort niet tot de lantaarn, zij behoort tot het licht, maar in de lantaarn wordt zij duidelijker en helderder. En deze waarneming kan intuรฏtie genoemd worden volgende soefimeesters , daar is geen andere naam voor.

Er wordt gezegd door de soefimeesters dat hoe meer men over het hart nadenkt, hoe meer men zal bevinden dat, als er iets is dat ons vertelt over onze persoonlijkheid, dit het hart is. Dus als er iets is waardoor wij onszelf kunnen voelen en kennen, en weten wat wij zijn, dan is dit slechts het hart.

Alles terug te vinden in de natuur๐Ÿ˜๐Ÿซ๐Ÿต๐ŸŽ
----------------------------------------
Ook wordt er gezegd dat wanneer iemand eenmaal de natuur, en  de aard en het mysterie van het hart verstaat, hij of zij alles weet van het universum

Dieren opnames geven informatie over hoe er met gevoel om te gaan.
------------------------------------------------------------------------------------
Op mijn facebookpagina yogastudiolaksmi plaats ik vaak dierenvideo's die allemaal te maken hebben met bovengenoemde eigenschappen, sommige opnames zijn hartverwarmend. Sommige opnames zijn hartverscheurend, maar hoe dan ook men kan bovengenoemde eigenschappen er allemaal in herkennen.

Wens jullie allemaal een fijne dag toe en moge de zegen van de innerlijke wereld ook op jullie rusten. Lieve groeten uit Oudenbosch....Kamala 



---------------------------------------------------------------------------------------