Zoeken in deze blog

zaterdag 27 december 2014

Kerst : Kerstboodschap 2014 in praktijk brengen.


om shantih
Lieve allemaal

Ik heb gewacht met deze blogtekst te schrijven tot na de kerstdagen, had niet zoveel zin om jullie voorbereidingen negatief te beinvloeden met iets waar jullie misschien nog niet aan toe zijn. Maar met het nieuwe jaar en nieuwe plannen maken, lijkt het me een goed idee om onderstaande teksten toch eens serieus tot je te nemen. 

Het wordt geen leuke blogtekst......omdat ik en velen met mij iets van jullie gaan vragen.     
aan het kerstdiner met het nieuwe  poesje/


De vraag is:
Waarom is de beleving van je tong belangrijker dan de pijn en het verdriet wat je een levend wezen aandoet. En hoezo zalig kerstfeest en vrede op aarde!!!!!

Yoga beoefening vraagt moed en doorzettingsvermogen om aan jezelf te werken. Eén van de lessen die we in de praktijk moeten gaan brengen is om de eigenschap "medelievendheid"  in onszelf te ontwikkelen en ons lichaam te onthouden van allerlei hormonen die niet in ons lichaam thuis horen. Want geloof me, de dieren die jullie eten worden volgespoten hiermee.  

Er is een swami die woont in Vrndavan in India, die een stuk op zijn blog heeft geschreven. Een gedeelte hieruit wil ik graag met jullie delen. Hier is het

Kamala
-------------------------------------------------------

(A person asked Ramona (the wife of the yogi)
Are you fully vegetarian?’. She said yes, of course, and I added that you cannot be 50% vegetarian. Either you are vegetarian or you are not. Another person at the dinner table agreed and said ‘I am also not 50% pregnant’.
How often do I hear ‘I am not 100% vegetarian’? Yesterday I said that vegetarianism is not about health but about sensitivity. I know I am repeating myself but I want to repeat it. Animals also have feelings. You see it, you give them love, they give you love, they just have another body but the soul is same. If you kill and eat them you could also eat human. What does it mean if somebody says ‘I am not 100% vegetarian’, ‘I eat meat only when I go out’, ‘I don’t eat too much meat’ or ‘I only eat fish’? In these statements between the words you can feel the sound of guilt.
I can guarantee that all sensitive people who eat meat have this guilt in some corner of their heart. They have this, they feel it is wrong but they cannot make their decision. They are not ready to make this change. They just follow their old patterns and system. Yes, you are only eating, not killing but then someone killed for you.
I have many friends around the globe who eat meat. And I love them and hope they will not be angry about this statement of me. I pray to god that someday they can develop their consciousness more and feel their compassion and love for every soul. Mother Earth gives us food with all necessary vitamins, proteins and simply everything for living a healthy life without killing.
tot zover de swami)

-------------------------------------------------------------------


Ook Amar Prem één van de leden van yogastudio laksmi
heeft een dag voor kerstmis een stuk gedeeld op facebook over het leed welke dieren aangedaan worden. 
Nu is Amar Prem iemand die uit ervaring weet hoe lastig het is om van het vleeseten naar vegetarisch eten over te stappen. 

Lastig op verschillende fronten,
 a: ze vond het lekker. 
 b: het was een gewoonte en 
 c: haar lichaam was opgebouwd met de invloeden van vlees: 
 d. hoe moest het met haar sociale leven....en er waren nog wel wat        blokkades te overwinnen........wat moet je dan eten, hoe moet je      dat dan klaarmaken...etc. etc. 

Maar al deze zaken zijn overwonnen in de laatste jaren en terugkijkend op haar leven kan ze zich nu niet meer voorstellen dat er een stuk dier op haar bord komt te liggen.

Deze hazen hingen bij een poulier in voorburg. Het artikel is terug te vinden in het parool
Kerst is van huis uit een christelijk feest en juist christenen zouden krachtig moeten protesteren tegen al het onrecht dat dieren wordt aangedaan. 
Dieren zijn schepsels van God en verdienen daarom respect en mededogen. 
Wat in de bio-industrie gebeurt, is letterlijk godgeklaagd, hemeltergend. 
Een belediging voor de Schepper. 
Als vrede ook geen vrede voor dieren betekent, stelt ze maar weinig voor.
Van het een komt ook zomaar het ander. Zolang er slachthuizen zijn, zullen er ook slagvelden zijn (Tolstoj). 
Wie wreed, moorddadig is ten aanzien van dieren, heeft al helemaal de houding, de mentaliteit dat ook te zijn jegens soortgenoten.
Elke vorm van wreedheid, of het nu ten opzichte van mensen of dieren gaat, is verwerpelijk. 

Daarom aan iedereen onze oproep: 
Doe een eerste stap naar de vrede door dieren geen onderdeel te laten zijn van het kerstdiner. 
Ook zonder gebruik te maken van dieren kun je vandaag de dag heerlijk en volop feestelijk eten. 
Alternatieven genoeg. 
Op deze manier kan Kerst echt een feest van vrede zijn. 
Door ons te bezinnen op ons consumptiegedrag doe je een betekenisvolle stap naar wereldwijde vrede.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wat je dan moet eten???? hier een link met recepten


Als afsluiting wil ik nog graag een video met jullie delen. Deze video bevat een gesprek gehouden tussen 

srila prabhupad de oprichter van Isckon 
en 
een cardinaal uit Frankrijk.

De conversatie gaat over een ander aspect van ons leven.....onze ziel.....in tegenstelling tot de bovenstaande stukken, welke gaan over je eigen verantwoordelijkheid tov je lichaam, je mind en je verstand gaat dit stuk meer over wie is de eigenaar van al de levende wezens. 
Hier gaat het over het feit wie de allerhoogste in het heelal is en waar onze plaats als dienaar is.




----------------------------------------------------------------------------------
email: yogastudiolaksmi@hotmail.com


zondag 21 december 2014

Yoga : zomaar een verhaal over je hart en de kerstkribbe

Om shantih

Lieve allemaal



Wat heeft het christendom met yoga te maken

.......eigenlijk niets.....

yoga is geen religieus pad.....
yoga zorgt wel dat je lichaam en denken in topconditie kunnen komen......
en op spiritueel niveau is het einddoel de eenwording met je innerlijke leraar.

Als je lichaam en je denken schoongemaakt zijn kom je op het bhakti pad..........bhakti is overgave aan de allerhoogste persoonlijkheid God.... en je overgeven aan die leiding..........volgens de sufi's: de geest van leiding. 

En ik, ik zou niets anders willen, omdat ik ervaar, heb mogen ervaren, en zal blijven ervaren dat die innerlijke leiding mij het pad waarop ik loop laat zien en dat ik zoveel energie uit een bron ontvang dat mijn hele leven niet lang genoeg is om daar dankbaar voor te zijn.

De overeenkomst tussen het yogapad en de religieuze paden is in mijn visie overgave aan het hogere welke leeft in je hart.
Nu in deze advents en kersttijd, welke een tijd van bezinning en inkeer behoort te zijn in het christendom, het terugblikken en het boete doen om het oude zeer uit te werken een zeer goede tijd en een zegen om het opnieuw te proberen. 

Mijn taak is om mensen te begeleiden, hun inzichten te geven, met hun de liefde van 2 harten die samen verenigd zijn te beleven. 
Dus in deze tijd blijf ik zoveel mogelijk op mezelf, dit om de mensen die mijn taak niet hebben en op moeten gaan in allerlei andere activiteiten die rust en stilte te geven waar ze in deze decembermaand behoefte aan hebben en niet de stilte of ruimte nemen om hieraan te werken.

Je hart klaarmaken om het licht in jezelf te zien, te voelen, in deze decembertijd is een zegen....maar wat doen we dan met die zegen.......
Het kerstverhaal kan een goed hulpmiddel zijn om je open te maken voor die hogere energie.

Meditatiegedachte


Je hart is de kerstkribbe waarin Jezus neergelegd wordt. 
Dit kerstlicht in de vorm van Jezus moet aanbeden worden, offers kunnen en mogen we brengen aan het licht in je hart. 
Boete doen in de vorm van vervuilde energie  in je hart uitwerken.  
De kribbe in een lege herberg is een nieuw begin......wat een genade krijgen we hier, we mogen opnieuw beginnen. 
Want wat vertelt het kerstverhaal ons: 
Jozef en Maria konden nergens heen, waarom niet!!!  omdat er nergens plaats was om te rusten, alles in de stad was overvol en dit is de metafoor welke je kan gebruiken......

Hoe vol heb je de inhoud van je hart, je hoofd, je lichaam gemaakt!!!
Teveel eten, teveel mensen, teveel gedachten, teveel onnodige handelingen, teveel vluchten van situaties vandaan, gewoon omdat men geen ruimte durft te maken. 
Vandaar alleen maar een  lege herberg met niets anders dan een kribbe. Dit  als een nieuw begin, nieuwe kansen voor ons om het in de toekomst beter te doen....




Wat is de kern van het verhaal.......Deze kribbe symboliseert je hart  en het laten groeien van het ontvangen licht in jou is de opdracht. 
We gaan een nieuw jaar tegemoet.........Je zult op je wandeling komend jaar telkens nieuwe ervaringen opdoen. 
Geeft niet hoor zegt Jezus, ik ben bij jou, leef bij je in je hart,  je bent niet alleen.  
Maar je wordt getest en er zullen situaties verschijnen waar je wat mee moet, en er zullen mensen op je pad komen die jou willen verhinderen door te lopen..... 





Wat zegt Jezus in je hart, ....  
geef niet,
niet bang zijn,
loop maar met mij mee, 
laat alles achter je en volg mij, 
want ik ben het licht welke op donkere plekken zal schijnen
....je over obstakels heen zal helpen, 
pak mijn hand zegt hij en wordt dan ook een licht voor anderen. 
Wordt mijn dienaar in het verspreiden van licht en warmte. 
Je bent niet alleen ik sta naast je, ik woon in jou, ik weet wat je doet en hoe je handelt.

Wat een mooie toezegging krijgen we vanuit die hogere energie,  telkens weer, jaar op jaar, en wij sluiten te vaak het licht welke we ontvangen af. 
Zetten muren en blokkades op tussen het licht welke we ontvangen via ons hart. Laat deze kersttijd een echt lichtfeest worden, zodat iedereen die met ons in aanraking komt, het licht van het kerstkindje kan voelen.




Fijn kerstfeest toegewenst.
Kamala

-----------------------------------------------------------------------------
later op deze dag kwam er een video naar me toe, deze sluit zo goed aan
op bovengenoemd verhaal dat ik hem er toch maar bij zet. Hier dus de video

--------------------------------------------------------------------------------------
email: yogastudiolaksmi@hotmail.com

woensdag 6 augustus 2014

Healing: Wat heeft adem met spiritualiteit te maken

Om shantih

lieve allemaal

Soms wordt er wel eens aan me gevraagd, Bestaat God volgens jou???.

Mijn antwoord is heel duidelijk ja, waarom ja: Omdat ik altijd innerlijke leiding voel, dat ik me nooit alleen voel, dat obstakels voor me weggehaald worden....en nog veel meer. 

stop met ademhalen en dan weet je wie God is.
     
Als je geen lucht binnenkrijgt van buitenaf, dus met andere woorden, 
lucht ("goddelijke" energie) niet kan inademen, dan leef je niet meer.
Hieraan gekoppeld zijn er technieken die je er bewust van maken hoe dit werkt.
Deze oefeningen zijn dan gekoppeld aan je sadhana (spirituele oefeningen). 

Inayath Khan
Een soefimeester heeft eens een stuk geschreven over adem. Dit wil ik graag met jullie delen.
Het is in een ouderwetse taal geschreven, maar heb niet het gevoel dat ik daar  iets aan wil corrigeren. Hoop dat ik jullie er plezier mee doe.  
lieve groeten uit Langeweg.      Kamala



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ADEM, het geheim van alle wezens, is het belangrijkste van alles.

Of ge een krachtig lichaam hebt, heeft er niets mee te maken.
Wanneer ge in gewicht toeneemt, is het alsof ge uw jas zwaarder maakt, want uw ware wezen is de adem.
ADEM IS GOD, indien God zich in iets manifesteert, dan is het in de adem.
De activiteit van ons physiek is afhankelijk van de adem. Deze bewaart het ritme van de pols en hoofd.
De innerlijke centra  worden in stand gehouden door dit ritme. Als de tik van een klok, zo is de schommeling van de adem.
En overeenkomstig dit ritme, is de conditie van het lichaam.

Ziekte

Onregelmatigheid van de ademhaling betekent ziekte.
In drift is het ritme van de ademhaling veel vlugger dan anders, zo zelfs dat het soms 't spreken onmogelijk maakt.
"sprakeloos van boosheid" is spreekwoordelijk. 
Zo werkt de ademhaling ook in op het denkvermogen

Sport

Ook atletische oefeningen zijn feitelijk niets anders dan oefeningen van de ademhaling. 
Een lastdrager wordt geen atleet, indien hij zijn adem niet doelbewust gebruikt. Hij spant zich in zonder resultaat.

Dieren als voorbeeld

De leeuw, het luipaard en andere wilde dieren hebben een zeer onregelmatige ademhaling; er is geen rythme in, zij hebben dus een kort leven.
Een cobra daarentegen windt zich nooit op: zij haalt langzaam adem en trekt haar voedsel, van welke afstand ook, tot zich door zuivere concentratie van de wil. Zij heeft een zeer lang leven. Ons ademhalen is het effect van de adem.

Effect van de ademhaling op het spreken

Ons ademhalen is het effect van de adem. 
Inderdaad is het een trilling, rijzend en dalend.
Er is trilling in alle dingen, in leven en geboorte en in alles is ritme.
Het is alles activiteit van God.
Er zijn verschillende rythmen voor de duur van de dag, het uur, de minuut, de 40 dagen.
Er is een samenhang tussen die rythmen en het leven in het heelal, als tussen he licht van zovele kaarsen en lampen.
WOORD   -  LICHT - SCHEPPING.  
De Adem is het Woord, Ge kunt geen woord uiten zonder adem.



Dus is het woord adem en woord tegelijk. De gewaarwording komt vóór de klank.
Als de adem zich niet manifesteerde door de stem, zou hij zich openbaren op een andere wijze, als de afwezige verklanking van gedachte. Wanneer hij gericht wordt, zal hij gaan.

Adem en gedachte

Als ge een gedachte niet uitspreekt, zal de adem toch in stilte werken. 
De mens denkt, dat men alleen kan horen met zijn oren, zozeer hecht hij aan het physieke lichaam. 
Zodra ge overtuigd raakt, dat ge kunt horen zonder oren, zult ge het kunnen zonder dat men tot u spreekt. (helderhorendheid).

Adem en voelen

Ge zult weten dat iemand boos is zonder dat hij spreekt, wijl die persoon het openbaart in al zijn trillingen. 
De wijze waarop iemand Ja zegt zal u doen weten of hij willig is of niet. 
Dit hangt namelijk af van het karakter van de adem op dat moment. 
Zij die een materieel leven leiden, openbaren dit, aangezien ook de adem materieel wordt en geluid maakt. 
Deze is dicht geworden, dat hij werkelijk hoorbaar is.
Bij verfijnde mensen is de adem licht.
voorbeeld: 
Koeien, kamelen en buffels maken gerucht als zij ademen. 
Hierbij toont zich dadelijk de fijnheid of grofheid van het individu.
Zij, die deze soort dingen opmerken, zullen ze begrijpen.

Adem en stemmingen

De verschillende stemmingen waarin wij verkeren, neigen tot lachen of schreien, zwaarmoedigheid, vervoering.   
Meditatie is ook het resultaat van de adem.

Adem en elementen

Alles is het resultaat van de adem. 
Deze verandert zovele malen wat haar activiteit betreft, gedurende dag en nacht. 
In die verandering drukt zich een bepaald element uit:
aarde
water
vuur
lucht en
ether
En iemand voelt zich geneigd te handelen in overeenstemming met het element, dat op dat ogenblik in hem overheersend is.
De verschillende begeerten wortelen in de adem; zelfs het karakter van de mens, zijn "kansen" alles hangt af van de adem.

Reinigingsmethoden van de adem

Wie het mysterie van de adem kent, kan in de ziel lezen.
De adem is een schakel tussen God en de mens.
De adem wordt gereinigd door gebed.
Vuuraanbidders plaatsen vuur voor zich, teneinde hun adem rythmisch te houden.

Adem en leraar

De wetenschap van de ademhaling wordt slechts overgebracht door het woord van de leraar, waar hij iemand waardig keurt haar te leren.
Er zijn 3 woorden die de trappen van bekwaamheid tekenen

Jelal:   dat is de kracht van de adem
Jemal: dat is de fijnheid van de adem
Kemal: dat is de volmaaktheid van de adem

De laatste trap vindt zijn hoogtepunt in het verrichten van wonderen.
Een boek is in dit opzicht een dode lering.
De mens zendt zijn adem voortdurend uit naar ongewenste centra. 
Het is nodig een levende gids te hebben, en niet te trachten het uit boeken te leren.
Dan bereikt men het leiden van een zuiver en goed leven en nog oneindig meer

Advies

Laat uw kalmte niet verstoord worden, dan zal het rythme van de ademhaling regelmatig blijven....
het denkvermogen zal in goede staat blijven en het lichaam gezond.
Hecht u niet zo aan aardse dingen, maak uzelf niet tot slaaf van wat of wie ook.
Wees boven alle begeerten verheven.
Volg de wet van zuiverheid....
de wet van evenwicht....
wees goed voor anderen......
heb goede wensen, goede gedachten
bewaar een hoog ideaal en blijf altijd verlangen dit te bereiken.
Door dit alles te volbrengen, zal de adem ook in deze vorm worden vastgelegd.
---------------------------------------------------------------------------------------
email: yogastudiolaksmi@hotmail.com

donderdag 24 juli 2014

Innerlijk leven: God staat boven alle religies.

om shantih

Lieve lieve mensen,

Innerlijk leven:

 
Soms zijn er of komen er mensen in je hart terecht. 
Gewild of ongewild. En doe er dan maar wat mee. 
Houdt je deze mensen in je hart!!!!   Zet je ze uit je hart!!!! en kan dat!!!!   Heb je daarin een vrije wil!!!  
Neen: niet in wat er van bovenaf voor je gepland is.
Ja: wel hoe je met die situatie omgaat, want daar zit de groei in. 
Getest worden: Zak je af naar een lagere energie of ga je samen met degene  die in je hart zit naar een hogere energie.
En hoe ziet die hogere energie er dan uit.......

Mijn innerlijk leven:

Voor mezelf weet ik één ding zeker. 
Mijn innerlijk leven heeft me nooit in de steek gelaten. 
Heeft me nog nooit een hak gezet en als ik de lessen te moeilijk vond, omdat ik ze echt niet begreep, was de innerlijke wereld daar om bij me te zijn. 
Neen, niet als vlucht uit de werkelijkheid, maar als warme deken, totdat de innerlijke wereld tegen me zei: "Ben je er weer klaar voor, kom ga dan de wereld maar weer in". 
Je bent niet alleen, wij zullen er altijd voor je zijn.
En dan sta je weer op en ga je doen waar je voor op de wereld bent gezet.........

Je pakt de handen beet van die personen die op je pad gezet zijn, ongeacht kleur, ras, geloof, geslacht of leeftijd of welke achtergrond iemand ook maar heeft, want God staat naar mijn idee boven al de religies. 

Kamala
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uiterlijk leven

Als iemand een betaalde baan heeft, neem dan de verantwoordelijkheid om die baan naar behoren uit te voeren.
Heb je een uitkering:  Wees dankbaar en geef de maatschappij jouw inzet terug. Ons uiterlijk leven, dus ons leven in de maatschappij zorgt ervoor hoe wij onze karma opbouwen. 
Je leeft dus altijd in één van de 3 guna's of in een combinatie hiervan. 
Wij bepalen zelf hoe en in welke guna wij verblijven. 
De guna's zijn te beinvloeden door het voedsel wat je eet, met welke personen je omgaat....etc.etc.etc.

Spiritueel leven

Het spirituele leven, de innerlijke wereld, welke verbonden is met de hogere energie, vraagt ook om onze inzet.  
Ben je verbonden aan een religieus stelsel, ga dan niet freewheelen, maar volg de aanwijzingen vanuit de heilige geschriften die voor jou bestemd zijn vanuit die traditie.
En brengt dit jou niet naar je innerlijke wereld, laat het dan los en kies een ander pad. 

Sadhana: oefeningen doen

Doe vooral je sadhana. 
Doe je oefeningen want die zorgen ervoor dat je je karma uit kan werken. 
Die oefeningen gaan ervoor zorgen dat je in a-karma kan gaan handelen, waardoor je boven elk stelsel komt te staan. 
Dan krijgt God de kans om zich aan jou te laten zien.  
Als wij dan op het punt van overgave aangekomen zijn, is het niet meer mijn wil geschiede maar uw wil geschiede. 
Dan zeg je, alsjeblieft pak mijn hand, pak mijn leven, ik kan het niet alleen. 
En als God dan een persoon op je pad zet, (want God heeft niets anders dan mensen om te gebruiken voor Zijn doel), zet je hart dan open, en verwelkom deze persoon met heel je wezen en ga ervoor, totaal.

mantra:

Mantra beoefening wordt gezegd is de beste techniek voor dit tijdperk waarin wij leven. 
En de Maha-mantra is de meest geschikte om te gebruiken zeggen de geschriften.


Meditatie overdenking:

Een yogi heeft ooit dit eens gezegd:
In dit leven zijn er uitdagingen

Deze uitdagingen uitdagen, dat is belangrijk.
Hoeveel warmte en goedheid zit er in je??
Hoeveel warmte en goedheid wil je delen??

Hij zegt: er is een God....echt een God...en God die idioot is degeen die ALLES  van je overneemt, zelfs als je je eigen God wilt zijn, en dat ondanks het feit dat je het niet verdient.
Die ene God.
Hoe vaak heb je eenwording met elkaar gevoeld in de naam van God??
Hoeveel nabijheid heb je meegemaakt????
Hoe ontspannen ben je als iemand een fout maakt??
Waar zit je vriendelijkheid en mededogen in???

God en goddelijkheid en alle bla bla bla claims zoals spiritualiteit, yoga en wat nog meer van die bla bla bla staat geschreven op je voorhoofd en wat betekent dit nou eigenlijk????
Vraag je jezelf wel eens af..........

Wat heb ik geleerd??
Hoeveel mensen heb ik echt geknuffeld,
Hoeveel mensen die je niet mag heb je echt geknuffeld
Met hoeveel kinderen heb je vandaag gespeeld
Hoeveel mensen heb je vandaag blij gemaakt.
Ben je niet op zoek naar romantiek in plaats van liefde

Deze Yogi zegt:

Je moet zo bewust en zo gevend zijn, dat mensen moe worden van je gastvrijheid.
Sommige mensen hebben nooit de kans gehad om samen te zitten aan een andermans tafel. Hebben nooit de kans gekregen om samen van een bord te eten.
Hoevaak heb je nee gezegd als er openheid van je gevraagd werd.
Hoevaak stond je eigenbelang boven het belang van die ander....
Het gaat niet alleen om geven aan hen die vragen, maar ook aan hen die niet vragen.
Blijf geven.
Geven is onder andere het ontvangen van die ander in jou.
Geef die ander de ruimte. 
Zeg ja als je nee bedoeld. 
Maak van die ander geen armoedzaaier en/of een bedelaar.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
email: yogastudiolaksmi@hotmail.com

zaterdag 15 maart 2014

Yoga: van aspirant leerling naar leerling uitgroeien

Om shantih

Lieve allemaal

Ben terug uit India. 
In India had ik de tijd om eens op mijn gemak wat zaken op papier te zetten en er mijn aandacht op te zetten. 




Heb al een paar blogteksten geschreven over het feit dat voelen een belangrijk onderwerp in de yoga is.

maar voelen heeft met voelen te maken
Heeft te maken of je je open durft te stellen voor die ander.
Natuurlijk ben je dan kwetsbaar, 
natuurlijk kom je met blokkades in aanraking. 
Ook heb ik al meerdere keren verteld dat het met overgave te maken heeft, met jezelf, in jezelf aan die ander, welke technieken deze persoon ook gebruikt.
Overgave aan die persoon die voor je gaat is de grootste zegen die je kunt krijgen. Maar je wordt niet zomaar meegenomen door degene die voor je gaat. 

Er moet eerst vertrouwen zijn, 
dan moet er sympathie komen en dan pas komt het 
element "liefde" om de hoek zetten.

hoe moet je dit dan doen zou je je af kunnen vragen, met wie, hoe en waar.
Het zou fantastisch zijn als er een guru/yogi/meester op je pad komt omdat die persoon de hogere waarden in zich al heeft moeten realiseren. Om dus mee te mogen lopen met zo'n iemand is heel speciaal maar vraagt tijd en moed. Een soefi meester heeft daar eens een mooi stuk over geschreven. Hieronder zal ik het plaatsen.

Kamala
---------------------------------------------------------------------------------------

VAN ASPIRANT DOORGROEIEN NAAR LEERLING ZIJN.

Voordat je je inwijding in de soefi-gemeenschap aanvaard of krijgt,  gaan er eerst jaren van voorbereiding aan vooraf. 
In de fase waarin je aspirant bent, wordt er van beide kanten gekeken of er genoeg vertrouwen, sympathie, doorzettingsvermogen is.
KK
MEN MOET VEEL TIJD MET ELKAAR DOORBRENGEN

In deze fase moet je eigenlijk heel veel bij elkaar zijn. 
Het is heel moeilijk om parttime iemand naar waarde in te schatten. 
Ook is het zo dat als er te weinig contact is je eigen rede het over gaat nemen. In een latere fase is het niet meer nodig om elkaar te zien dan spreek je met elkaar op energetisch level.

HIER EEN STUKJE LEVENSVERHAAL VAN EEN SOEFIMEESTER TOEN HIJ AANGENOMEN WERD ALS LEERLING DOOR ZIJN MOERSHID

Nadat ik ingewijd was door mijn geestelijk leraar in India,vertelde deze soefi-master,  was ik zo begerig als iemand maar zijn kan en dat met de reden om zoveel als ik maar kon in mij op te nemen en te begrijpen.
DAG in en DAG uit was ik in de tegenwoordigheid van mijn Moershied, 
maar geen enkele keer sprak hij over geestelijke zaken. 
soms sprak hij over kruiden en planten, andere keren over melk en boter.

Ik ging 6 maanden elke dag naar hem toe om te zien of ik iets te horen zou krijgen over geestelijke zaken. 
Na 6 maanden sprak mijn leraar eens met mij over de twee kanten van de persoonlijkheid, de uiterlijke en de innerlijke kant en ik was geweldig enthousiast, zodra hij begon haalde ik mijn potlood en aantekenboek tevoorschijn. 
Maar toen ik dit deed, veranderde mijn leermeester van onderwerp en begon over andere dingen te spreken.

Ik begreep wat de  bedoeling was, 
het wilde in de eerste plaats zeggen dat wat het hart onderwijst in het hart moet worden opgenomen. 
Het hart is het juiste aantekenboek daarvoor.
Als het in een ander aantekenboek wordt opgeschreven zal het in iemands zak blijven zitten, maar wanneer het in het hart opgeschreven is, zal het in de ziel blijven.
Bovendien moet men de les geduld leren, de les van wachten, want alle kennis komt wanneer er de tijd rijp voor is.

Ik vroeg mij af of het eigenlijk wel de moeite waard was om een lange reis te maken naar een ver oord en dan elke dag, zes maanden lang, niets anders te horen dan over bomen en boter. 
En mijn diepste zelf antwoordde: 
Ja, meer dan de moeite waard, want er is niets op de hele wereld dat kostbaarder is dan de tegenwoordigheid van een leraar. 

Zijn leer mag niet in theorieën worden gegeven, maar deze is te vinden in zijn atmosfeer. Dat is een levende leer, die waarlijk opheft.
-------------------------------------------------------------------------------------
email Yogastudiolaksmi@hotmail.com



 

zondag 23 februari 2014

Innerlijk leven: Gevoel is trilling en hoe daar mee om te gaan 2014

om shantih

Lieve allemaal

Ik kwam een video tegen waar de lol en plezier van afstraalt. 


Deze wil ik jullie niet onthouden. Maar voordat ik deze video link wil ik, aangezien ik toch een Yogi-mevrouw ben iets vertellen over je hart en hoofd.

Denken zit in je hoofd............niets mis mee........blijf vooral denken
maar wees bewust dat  het denken de deuren van en naar je hart zijn.
Verstand is een hogere vorm van je denken........deze heb je nodig om je gedachten te ordenen en zaken te overdenken........
Voelen zit in je hart..................ook niets mis mee..........heeft te maken met het laten stromen van energie. Het durven ontvangen van die ander in je hart.

Wat naar mijn mening in de huidige tijd ontbreekt is juist hoe men met het gevoel om moet gaan.


Iedereen wil denken met de hersenen, werken met het hoofd, maar niet met het hart.
Natuurlijk zijn er technieken hoe hier mee om te gaan.    
Maar dat zijn één op één situaties. 
Het heeft geen zin om jullie nu een oefening te geven, want als men gevoelens losmaakt...........en je bent alleen.......dan ga je er weer alleen over nadenken, vorm je alleen een mening en ga je weer van je hart naar je hoofd. 

Je hebt een gids nodig. 
Iemand die jou mee kan nemen op de weg naar je hart.  
Zoals ik al eerder verteld heb........
men kan het niet alleen, je moet bij elkaar zijn om te voelen......te ervaren, je te laten vullen met die ander je hebt de trillingen en het magnetisme van jezelf en die ander nodig......

maar voordat je dat met iemand aangaat moet je elkaar vertrouwen, veilig voelen, anders werkt het niet.
Hieronder een stuk tekst van een soefi-meester 

Kamala

---------------------------------------------------------------------------------------
Wat zegt een soefi meester over de eigenschap voelen:

GEVOEL IS TRILLING.

Het hart dat een voertuig, een instrument van het gevoel is, produceert wonderlijke resultaten, als men het leven maar nauwkeurig gade slaat. 

Indien men iemand leed doet, krijgt men dat leed terug.
Indien men iemand plezier doet, krijgt men plezier terug.
Indien men iemand liefde geeft, komt liefde terug
en
als men haat geeft komt die haat in de één of andere vorm terug, misschien als pijn, ziekte en in het tegenovergestelde geval als gezondheid, succes, vreugde en geluk.
Het komt terug in welke vorm dan ook, het mist nooit.
Wanneer iemand een zekere positie heeft bereikt, waarin hij anderen kan bevelen en hen bars kan aanspreken, denkt hij of zij nooit aan zulke dingen.

Maar elk gering gevoel, zelfs het allerkleinste,  dat in iemands hart opwelt zijn bepalend voor de reactie op zijn en of haar daden, woorden en bewegingen. 
Dit veroorzaakt een zekere actie en heeft een zekere weerslag, alles komt  terug op zijn eigen tijd. 
Soms gelijk, soms wat later, soms na jaren. 
Maar het komt terug. 
Kan men werkelijk geloven dat men iemand kan haten en dat die haat niet terug zou komen??? (waarom denken jullie dat er oorlogen zijn!!) Het komt zeker terug naar je, op een of ander ogenblik.

Aan de andere kant als men sympathie, liefde, affectie en vriendelijkheid voelt, hoeft men het heus niet aan iemand te vertellen dat men dat voelt, want ook dan komt het in de een of andere vorm terug.  
En weet dat een glimlach meer kan healen dan 100 woorden.   
Tot hier de voordracht van de soefi-Meester.
----------------------------------------------------------------------------------------
email: yogastudiolaksmi@hotmail.com

vrijdag 7 februari 2014

Innerlijk leven: muren afbreken die om je hart staan is noodzakelijk


Om Shantih

lieve allemaal


Soms hoor ik mensen zeggen:
"Ik voel niets" 
of ik hoor mensen zeggen
 "ik hou van je"
maar wat betekent dat nou eigenlijk.....

In mijn opinie zijn er honderden zaken op te noemen waarbij je kan zeggen ik hou van.......... nu is het zo dat 
de  muren om ons hart behoorlijk dik kunnen zijn, soms zijn ze zelfs  dichtgetimmerd. 
Zelfs zo dichtgetimmerd  dat er zelfs geen deuren en ramen meer in de muur zitten. 
Muren hebben, heeft te maken met ego. 
Nu is het wel zo dat je ego moet hebben anders kun je ook niet leven, maar ons ego zien we alleen maar als we spiegels hebben waar we in kunnen kijken.
Als we ons ego kleiner kunnen maken, als we in staat zijn de liefde in ons hart naar buiten te laten komen, die te richten op mensen, dieren, planten, situaties die bereidt zijn om dit te ontvangen, dan kom je in het gebied, waar 2 harten verenigd zijn Gods aanwezigheid te voelen is.

Dit is iets waar ik echt in geloof. Gelukkig ben ik daar niet de enige in. Er is een swami in India die er ook een duidelijke mening over heeft.  Misschien leuk om het eens te lezen. Ik zal het in de oorspronkelijke Engelse tekst weergeven.

Kamala

----------------------------------------------------------------------------------------
I dont feel love in my hart

A few days ago I had a healing session which I would like to tell you about.
The man who was with me said “I don’t have love in my heart
This is my problem.”
After saying this he started crying like a child. 
Tears were running down his cheeks and sobs shook his chest
After a while he said, still catching his breath “I don’t have love for my wife and not for my little son, either.
When I hug them, I don’t feel love!”
I looked at him and said “I don’t believe you.
If you have no love, how come you are crying so much when even only thinking of this?
I don’t believe that you don’t have love.

Maybe you only have lost your connection.

If you did not have love, how would you be longing for love and crying for love? This is the proof that you have love.
You only need to reconnect with your feelings.”
I think this can be a problem of many people.
He has love inside himself but he doesn’t know how to give them love.
He is missing the feeling of being able to give love to those whom he actually really loves.
It is all in him, otherwise he would not be crying. 
He just wants to pass his love on and doesn’t manage.
If you find yourself in the same situation as this man, do what I told him, too: connect yourself with your love.
You believe that you don’t even have love inside yourself.
But if this grieves you this much, there is love, so go out and search for it. 

Or rather, go in and find it!


meditation is a good way to discover your feelings and to come from head to heart.
Stop thinking so much about it.
Love is not about what you should say or which gifts you should bring.
It is not about bringing your wife red roses or buying a new piece of jewelry.
It is what is in your heart, the essence of what you are. 
Feel how you have not only yourself there, in your heart, but also your wife and children, your family and friends
These are the people you love.
Discover your feelings and connect with your love. 
And then, when you have thus discovered your love, express it.
When you hug your loved one, feel how love is flowing in between the two of you.
Enjoy this feeling of simply being in love.
----------------------------------------------------------------------------------------
email: yogastudiolaksmi@hotmail.com