Zoeken in deze blog

dinsdag 2 oktober 2018

Pijn veroorzaken.....we doen het allemaal....en wat dan

Om Shantih

Lieve allemaal,

Ik zou willen dat ik kon zeggen, dat ik nooit bij anderen pijn heb veroorzaakt,

maar dat zou niet realistisch zijn. Want stel dat er twee mensen  tegenover elkaar staan en we leggen het cijfer 9 tussen hen in.......ziet de één het cijfer negen, maar de ander het cijfer 6. 




Realistisch gezien is het  onmogelijk om geen pijn te veroorzaken. Er is natuurlijk een verschil tussen bewust en onbewust handelen, maar toch....  


Op het pad van mystiek, bewustzijnsontwikkeling en/of religie worden handgrepen gegeven om zonder te veel schade te veroorzaken het einddoel van ons pad te bereiken.   Maar weet, dat dit zonder vallen en opstaan niet zal lukken. 

Onze tong beheersen is een heel heel belangrijke les om aan te leren

------------------------------------------------------------------------------
niet alleen beheersen in wat we zeggen, maar ook beheersen als instrument om voedsel tot ons te nemen 

Een soefimeester zegt dit over het gebruik van je tong... 

----------------------------------------------------------------
Wat voor wonden of pijn men eenmaal heeft veroorzaakt, het kan nooit meer volkomen te niet worden gedaan. 
Men kan zijn spijt betuigen en om vergiffenis vragen, maar wat gedaan is, is gedaan en wat gezegd is blijft gezegd. 
Het woord wat uitgesproken is, is niet weg. 
Elk woord dat wij spreken blijft ergens: in ieder geval in het hart van degene die luisterde, als trilling in de ruimte of als trilling in de grond. Het blijft en heeft zijn uitwerking. 

Een snoepje als handgreep (een oplossing voor een probleem!!!!)
------------------------------------------------------------------------------------- 
Er is een verhaal over een wijze genezer vertelde de Soefimeester. 
Een vrouw ging naar de wijze genezer toe en had een vraag aan hem. Meester ik heb het moeilijk met mijn man. Kunt u mij zeggen wat ik moet doen?. Ik heb het moeilijk met mijn man, wij hebben thuis elke dag ruzie. De genezer zei: Dat is heel makkelijk op te lossen, waarop zij zei: O wat fijn en wat ben ik u dankbaar. De genezer zei: Ik zal u deze snoepjes meegeven. Neem ze in uw mond wanneer u man thuiskomt en alles komt in orde, deze snoepjes zijn gemagnetiseerd. 
Ze deed het en elke dag merkte zij dat er geen ruzie meer was. Na 10 dagen waren de snoepjes op en ging zij weer naar de genezer. Zij zei tegen hem: Ik geef er alles voor als ik nog wat van die snoepjes mag hebben, ze zijn ongelooflijk. 
Toen zei de leraar: Goede vriendin, nu je tien dagen lang die snoepjes hebt gegeten, moet je begrijpen dat je man, wanneer hij de hele dag heeft gewerkt, moe en zenuwachtig thuiskomt. Natuurlijk is hij dan niet goed gestemd en je maakte het erger door je gepraat. Door stil te zijn, gaf je hem geen reden tot ruzie maken en er kwam weer harmonie in je huis. 
Hieruit kun je een les leren: 
Zwijgen is de sleutel tot harmonie. 

------------------------------------------------------------------------------
                                             mail Kamala


zaterdag 22 september 2018

kamala: Reincarnatie een dna verhaal???

Om shantih

lieve allemaal

Als kind had ik altijd het gevoel dat ik een vondeling was.   In mijn jeugd heb ik dat ook tegen iedereen lopen vertellen en  ook tegen een oom van mij verteld.   Oom Leo ik ben een vondeling., vertelde ik hem …..je bent geen vondeling..zei hij: .waar haal je het vandaan. Ik moest er mee stoppen....ach je wordt ouder en je stopt het diep weg.   Einde situatie.

Toch het gevoel is nooit helemaal weggegaan.  Tot ik een half jaar geleden begon met het opstarten van mijn stamboom......Wie waren mijn grootouders, waar kwam ik vandaan....welke achtergrond hadden mijn voorouders. Wat voor soort beroepen hadden ze...…




En toen, kwam ik iets tegen waar ik nooit iets van vermoed kan en kon hebben. 2 Kinderen in de lijn van mijn voorouders zijn ten vondeling gelegd. Onderstaand 1 van de meisjes.

(
Grietje Slingerland
Geslacht: Vrouw
Notities: Vondeling - N
Bron: <br>Instelling: Nationaal Archief Rijksarchief Zuid-Holland<br>Document #: 15<br>Bronplaats: Hillegersberg, South Holland, Zuid-Holland, Netherlands<br>Brondatum: 1819-03-03<br>Datum boekdeel: 1819-03-03<br>Notities: Geboorteakte

 Mijn god, dacht ik...…..Zou het dit  dan zijn,   Is dit iets wat ik heb opgepikt in mijn jonge jaren???...…..ben ik zelf die vondeling geweest.????....en is het vertellen en voelen dat ik een vondeling was dan een dna overdracht?????, of .....zou .incarneren in een nieuw leven dan toch bestaan.????




Maar dan komen de vragen in mij omhoog zoals:  Wie ben ik dan.??.....ben ik dan dat kindje wat ten vondeling is gelegd???......of is het mijn dna die signalen uitzend die ik kan opvangen????...…Dan komen er ook vragen omhoog in de trant van:   laat ik dit los of ga ik mij er verder in verdiepen...….Voor wie zou dat dan  interessant zijn???  Voor mijn nageslacht!!!

Voor nu laat ik het maar over aan de tijd en het universum, maar vond het toch een goed idee om dit met jullie te delen. Trouwens op het internet zijn er wel video's over reïncarnatie te bekijken.
Ik zal er in ieder geval 1 met jullie delen.  Natuurlijk heb ik vanuit mijn achtergrond en eigen ervaringen genoeg in huis om een leuk gesprek met jullie hierover te hebben...… 


Elke woensdagochtend vanaf 10.00 uur staat de koffie of thee klaar, zin??? laat het me even weten.

groetjes uit Oudenbosch. Kamala

-------------------------------------------------------------------------------------

Reincarnatie verhaal over een 3-jarig jongetje.




------------------------------------------------------------------------------------

dinsdag 19 juni 2018

9 soorten gevoel en 6 ziektes van het hart

Om shanti





Lieve allemaal


Zoals men kan lezen in dit blog,  ben ik ingewijd in de soefi traditie en is het in mijn gevoel logisch om "mijn gerealiseerde" kennis vanuit die traditie met jullie te delen.
In de soefi gemeenschap gaan ze er van uit dat er in principe 9 soorten van gevoel in ons aanwezig zijn:   en graag wil ik deze 9 soorten gevoel ook aan jullie overdragen, hier zijn ze dus:

Hier zijn de 9 soorten van gevoel😄😭😡😏😠😭😮😣😛
----------------------------------------
  1. Opgewektheid
  2. Smart
  3. Toorn
  4. Hartstocht
  5. Sympathie
  6. Gehechtheid
  7. Vrees
  8. Verbijstering
  9. Onverschilligheid
Hier zijn de 6 ziektes van het hart 💓
-------------------------------------------
  1. Hartstocht
  2. Toorn
  3. Gehechtheid
  4. Verwaandheid
  5. Jaloezie
  6. Begerigheid
  7. Hebzucht
Volgens mij zijn de bovengenoemde zaken ook terug te vinden in de (westerse)-psychologie, maar daar heb ik te weinig kennis over.

De stem van het hart wordt een geestelijke taal genoemd (mystiek)😇😇
--------------------------------------------------------------------------------
Wat zeggen de Meesters hier over. 
De meesters noemen dit de geestelijke taal. Die gaat niet door het gevoel, maar door het hart zelf. Dit gevoel komt uit de diepste diepte van het hart, Het is de stem van het hart. Het is de stem van de geest, Zij behoort niet tot de lantaarn, zij behoort tot het licht, maar in de lantaarn wordt zij duidelijker en helderder. En deze waarneming kan intuïtie genoemd worden volgende soefimeesters , daar is geen andere naam voor.

Er wordt gezegd door de soefimeesters dat hoe meer men over het hart nadenkt, hoe meer men zal bevinden dat, als er iets is dat ons vertelt over onze persoonlijkheid, dit het hart is. Dus als er iets is waardoor wij onszelf kunnen voelen en kennen, en weten wat wij zijn, dan is dit slechts het hart.

Alles terug te vinden in de natuur🐘🐫🐵🍎
----------------------------------------
Ook wordt er gezegd dat wanneer iemand eenmaal de natuur, en  de aard en het mysterie van het hart verstaat, hij of zij alles weet van het universum

Dieren opnames geven informatie over hoe er met gevoel om te gaan.
------------------------------------------------------------------------------------
Op mijn facebookpagina yogastudiolaksmi plaats ik vaak dierenvideo's die allemaal te maken hebben met bovengenoemde eigenschappen, sommige opnames zijn hartverwarmend. Sommige opnames zijn hartverscheurend, maar hoe dan ook men kan bovengenoemde eigenschappen er allemaal in herkennen.

Wens jullie allemaal een fijne dag toe en moge de zegen van de innerlijke wereld ook op jullie rusten. Lieve groeten uit Oudenbosch....Kamala 



---------------------------------------------------------------------------------------

woensdag 4 april 2018

De guru's en hun mening over Pasen.

Om shantih
Lieve allemaal 

Jaren geleden was ik nieuwsgierig  naar wat bepaalde Guru's in India te vertellen hadden over Pasen en het Paasfeest.

Hun verhaal wil ik jullie zeker niet onthouden, dus vandaar onderstaande tekst. Daar gaan we dan...... 

50% van de Nederlandse bevolking heeft geen religieuze achtergrond. De andere 50% wel. 
De 50% die wel een religieuze achtergrond hebben worden verdeeld in ongeveer 27% katholieken, 33% onder de hervormde en protestante gemeenschappen en de mensen met een islam en/of joodse achtergrond. 


In het christendom zo zeggen de guru's is de 1e paasdag een belangrijke dag. 

Het is de verrijzenis van Jezus Christus. Maar ben je geen christen, dan is 1e paasdag een lentefeest en wedergeboorte in de natuur.



Toch hebben de Yogi's een duidelijke mening over de persoon Jezus. Jezus wordt door de christelijke mensen gezien als de belichaming van God, m
aar wordt er door de Yogi's  gezegd.:  Als wij "Jezus" zeggen, bedoelen we niet een man die 2000 jaar geleden leefde, maar is het de basis in onszelf met de mogelijkheid tot ontplooiing waarin Jezus als een geïdealiseerde Meester zeker gevolgd kan worden.  
Het is volgens de guru's essentieel dat elk individu deze eigenschap in zichzelf gaat herkennen.
De kern van de leer van Jezus is dan ook het gezegde: "Het koninkrijk Gods" is in jezelf..".

De Guru's zeggen dat helaas 99% van de bevolking deze ervaring van in zichzelf zoeken niet gebruikt. 
Hoe ziet dat zoeken er dan uit, kan er gevraagd worden.
Het antwoord kan dit zijn: begin bij jezelf met bijvoorbeeld eens naar voeding te kijken...

  • Goede voeding,
  • Maak je lichaam schoon door rust, regelmaat en reinheid. 
  • Stop met roken 
  • en drinken van alcohol. 
  • En begin gewoon eens met stilzitten en 
  • begin de ochtend met het drinken van water uit een koperen beker
  • En begin eens met yogaoefeningen en/of kriya's 






Yoga is dus zoals in andere blogteksten al beschreven is geen religie, maar het zou wel kunnen leiden naar ervaringen die jou ervan kunnen overtuigen dat "God" of de "Goddelijke wereld" bestaat en dat leiding van binnenuit komt en terug te vinden is in de uiterlijke wereld.




Zo.....nu dit allemaal gezegd is, kunnen we op weg naar de pinkstertijd. Wens jullie allemaal een fijne tijd toe en de ervaring van inzicht en genade en nogmaals neem contact met ons als je daar behoefte aan heb.

-------------------------------------------------------------------------------------------


woensdag 7 maart 2018

8 maart int. vrouwendag. Een dag om terug te kijken



Om shantih

Lieve allemaal




Aan allen die mijn blog kennen en misschien ook lezen, weten inmiddels wel dat de Yoga traditie uit een innerlijk en uiterlijk pad bestaat. Ik maak deel uit van  het innerlijke pad. 
Het innerlijke pad kent zijn regels, obstakels, lessen en opdrachten en vrouwen spelen daarin een grote rol. 



Vrouwendag
---------------
Op deze vrouwendag die valt op 8 maart wil ik eens terugkijken naar “de vrouwen” in mijn leven. Vrouwen die mij inspireerden, voortduwde, keuzes hebben laten maken, liefde, warmte en aandacht hebben gegeven. Zonder deze vrouwen had mijn leven een andere wending en kleuring gehad.

dochter, moeder, grootmoeders

-------------------------------------- 
Ten eerste wil ik natuurlijk mijn moeder, mijn grootmoeders en mijn dochter in mijn gedachten nemen, zonder hen was ik er niet geweest en had ik de vlam van de familie niet door kunnen geven aan mijn dochter en kleinkinderen. 

Dank aan alle vrouwen die bijzonder voor mij waren.

-----------------------------------------------------------
Nu wat van mijn herinneringen aan vrouwen die ik ontmoet heb, vrouwen waardoor ik inspiratie  heb mogen ontvangen....vrouwen die het beste in mij naar boven hebben gehaald en daar horen zeker de vrouwen bij die deel uitmaken van Stichting Laksmi.  Door jullie vragen, door jullie inzet worden er deuren in mij geopend waardoor het licht van binnenuit naar buiten gebracht kan worden. 
Alle zegen komt van boven en in ons geval klopt dat ook wel.

Onderstaand wat inspirerende vrouwen in mijn leven. 

Apurna
-------------------------------------------------------------------
Apurna, een Nederlandse vrouw was getrouwd met de yogi die een rol speelde in mijn leven. 
Vanuit mijn kijken naar de wereld  is er op een fantastische manier voor deze Nederlandse vrouw gezorgd en van haar gehouden niet alleen door Babaji, maar door vele vele mensen. Zij kreeg ook via hem, haar trainingen, die haar op hoog (hoger) niveau moesten brengen. Waarom?? Deze bijzondere vrouw was ziek en omdat de tijd die zij nog had om zaken te realiseren beperkt was, was er niet veel tijd te verliezen. Zij werd niet ouder dan 43 jaar. 

Omdat deze Yogi graag het beste van het beste aan zijn vrouw wilde  geven, had hij de wens geuit dat zij in aanraking zou komen met deze vrouwelijke Meester in zijn leven.

Hij ging naar deze  vrouwelijke Meester  toe en vroeg toestemming om haar mee te mogen nemen.
Deze vrouwelijke Meester gaf dit antwoord : Neen, zij is er niet klaar voor in dit leven, in een volgend leven zal er een mogelijkheid zijn. Wat ik wel weet is dat het moeilijk is om een spiritueel pad te lopen als je lichaam ziek is…..
Ik heb deze prachtige vrouw nog éénmaal in een droom gezien na haar overlijden en haar begrafenis. Zij was in een ruimte bezig met een jongeman die ziek op een brancard lag. Zij zag er prachtig en niet ziek uit.
Bij haar heb ik gezien hoe zij met overgave en loslaten omging.

Natuurlijk zijn er andere vrouwen geweest in mijn leven die mij hebben geïnspireerd en hebben laten groeien..bijvoorbeeld:
----------------------------------------------------------------

Indira Ghandi……



Ik zag haar voor het eerst op de tv in de jaren 50/60, ik was toen een heel jong meisje en kwam diep onder de indruk van haar energie. Waarom??? Een paar jaar geleden was ik in het voor haar opgerichte museum in New Delhi…… Nog steeds heb ik het gevoel van wauw, wat een dappere, strijdvaardige vrouw was dat. Was het de link met India die ik toen al aanvoelde??

--------------------------------------------------------------

Corrie ten Boom: 




Een verzetsstrijdster. Over deze vrouw heb ik een blogtekst geschreven

blogtekst

-----------------------------------------------------------------------

Walia van Lohuizen, 



was conservator van het rijksmuseum in Amsterdam  en mijn begeleidster en mijn initiatiegeefster in de soefi traditie.

Wat ik van haar leerde was hoe een huwelijk eruit kan zien. En hoe je samen kan werken voor een doel in je leven. Prachtige mensen. Deze wali en Walia.
-----------------------------------------------------------------

Dr. Rudra Sreelatha B.A.M.




hoofd Ayurvedische healtkliniek in India…., 

een ontmoeting op een kruispunt in ons beider leven. Het boek welke hier is afgebeeld is trouwens mede door onze donatie aan haar tot stand gekomen. Bij haar heb ik gezien hoe je met nederigheid om kan (moet) gaan. Wat een prachtige vrouw.
----------------------------------------------------------------

Oma Gopal



waar ik met veel liefde aan terugdenk. Over deze vrouw heb ik ook een blogtekst geschreven. Realisme was één van haar sterke kanten. En wijsheid en humor ontbraken zeker niet bij haar.


blogtekst

-----------------------------------------------------------------------                                          



Mother Amma 



Een vrouw met een hindoe achtergrond. Zij wordt ook wel de knuffelguru genoemd. De laatste jaren was ik in staat om met meerdere vrouwen naar haar darshans te gaan. Het feit dat iemand zo'n prachtig instrument mag zijn is bijzonder. Haar overgave aan haar opdracht in het leven is een grote inspiratiebron voor velen om te zien hoe je met je eigen taak om kan gaan.

-------------------------------------------------------------------

Geziene en ongeziene vrouwen

Mijn dank en liefde is groot voor alle genade, kennis en liefde, strijdlust die ik via jullie mocht ontvangen. 




Ik wens jullie allemaal, ongeacht huidskleur, religie, leeftijd politieke overtuiging een leven toe waarin je je mannetje kan staan.


Kamala
-----------------------------------------------------------------------