Zoeken in deze blog

maandag 13 september 2021

sadhana: Laat je huid ademen door een geweldige badervaring

 Om shantih,   lieve allemaal

Zoals jullie weten horen yoga en ayurveda bij elkaar.... Je kunt het één niet zonder het ander zien.

badritueel

Nu zijn de Ayurvedische behandelingen en zeker in Kerala in India te gek om te ondergaan....maar we kunnen niet elke week naar India vliegen, toch......en Ayurvedische behandelingen bij jezelf doen is niet praktisch. Dus heb ik een alternatief gezocht in een hamam ervaring die je jezelf kunt geven.

In Afrikaanse en in Aziatische landen  zijn ze een voorstander van natuurlijke producten en gebruik van water. Maar hoe deze in een thuissituatie te gebruiken zijn is voor ons Westerse mensen  niet altijd duidelijk. Mijn ervaring in deze gebruiken is geweldig.....Het geeft een weldadige beleving als je jezelf maar de tijd gunt. Door het te doen krijg je een heerlijk schoon gevoel. Na afloop voelt  je lichaam en je denken zeer ontspannen aan.  Wat overblijft is een heerlijk gevoel.

De huid als grootste orgaan voor de adem

Het is goed om te beseffen dat elke minuut van ons leven  nieuwe huidcellen worden aangemaakt  maar ook dat deze worden afgebroken  De oude huidcellen worden naar de oppervlakte van je huid getransporteerd. Een groot deel van deze oude cellen verlaten  je lichaam vanzelf, maar een gedeelte hiervan blijven aan je huid geplakt zitten of verdwijnen in je kleding. 

Een groot deel van die cellen kunnen je huid dof en minder glad maken . Een deel van deze dode cellen kunnen ook de poriën verstoppen waardoor er acne en puistjes ontstaan. Doordat de poriën niet open staan zijn  ze minder ontvankelijk  voor de producten welke we gebruiken om onze huid te reinigen en te voeden.  Dus wat moet er gedaan worden.....we moeten gaan leren scrubben......en wat zal onze huid als grootste orgaan blij zijn met ons. Als resultaat kan de zuurstof  dan weer naar binnen en buiten komen door de geopende poriën.

Luisteren is een les uit de yoga- traditie daarom hieronder een video over dit onderwerp



Welke benodigdheden heb je nodig? 

Laagzittend  douchekrukje, grote wijde kom of emmer, koperen schaal om water mee te scheppen of een klein soort theepotje, zwarte zeep (savon beldi), ghassoul (kleipoeder) puimsteen, massagewashandje, wollen washandje, plastic rond borsteltje voor je haar, eventueel argon olie en eventueel rozenwater. Bij de voorbereiding van deze blog kwam ik een video tegen welke leuk is om  naar te kijken. Wil je de producten kopen dat kan, kijk eens bij Omouna.  www.omouna.com De geleverde goederen waren van goede kwaliteit, en zorgvuldig ingepakt in de verzenddoos..... Wat  ik als fijn ervaar is,  dat deze firma zich ook inzet voor minderbedeelde en straatkinderen. Zij doen dat in Marokko en onze Stichting heeft dat gedaan in India.Kijk ook eens op de prachtige site van Pure Arganolie: Alle Voordelen & 7 Populaire Toepassingen [incl. VIDEO’S] (arganwinkel.nl)

 


Hoop dat ik je wat inspiratie heb kunnen geven en spreek de wens uit dat jullie het een keer gaan uit proberen en mij dan laten weten hoe je het ervaren hebt. Je reacties kun je sturen per mail 

Moge de zegen van de Meesters ook op jullie rusten......Kamala

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

blogtekst: douchen met koud water

                    blogtekst: water drinken uit een koperen beker

   blogtekst: water bij pelgrimsoorden

                                      blogtekst: gebruiksaanwijzing hoe ghassoul te gebruiken

                                                    blogtekst: gebruiksaanwijzing hoe argan olie te gebruiken en ook uitleg waar het ontstaan is