Zoeken in deze blog

woensdag 5 augustus 2015

Meditatie: Spirituele naam aannemen

Om shantih
lieve allemaal
Oefeningen doen
Mediteren, meditatie opdrachten uitvoeren, rituelen, symbolieken gebruiken zijn allemaal methoden om je innerlijk handen en voeten te geven.
Het aannemen van een spirituele naam kan een grote stap zijn in het lopen op je pad. 
Het  wordt tijd dat er op dit blog iets geschreven gaat worden over deze meditatie oefening.   
Wij zien en ervaren dat de meest rare en uit onwetendheid  geprojecteerde gevoelens en uitlatingen op dit fenomeen worden losgelaten, vandaar deze poging licht in het duister te brengen.
Eerst zijn er een paar zaken die heel duidelijk moeten zijn en waar  geen discussie over mogelijk is.
·       Een spirituele naam aanvragen en aanvaarden in Yogastudio Laksmi houdt niet in dat men aangesloten is of deel uitmaakt van een groepering.
·       Yogastudio Laksmi helpt iedereen uit welke geloofsovertuiging,  leeftijd, ras  met het aanleren en/of vinden of uitwerken van hun sadhana (geestelijke oefeningen)
·       Verder wordt men ook niet het bezit van een Guru, Meester of Leraar. In de op maat gesneden sadhana komt vanzelf wel tevoorschijn,  welke richting men moet lopen.  Het vinden van de paramatma (innerlijke leraar die in ons hart te zien en ervaren is) is onze 1e prioriteit. Een uiterlijke Leraar is gelijk aan de innerlijke leraar.  Als de tijd rijp is dient deze uiterlijke leraar zich vanzelf wel aan. Op zoek gaan naar een Guru of Leraar heeft dus geen enkele zin.
·       Het is ook niet de bedoeling dat het een vlucht wordt uit de realiteit van deze wereld.
·       Het is ook geen afstand doen van de opvoeding van de ouders, de ouders zelf en/of familieleden.
·       Voordat men een naam aanneemt zal er altijd toestemming moeten worden gegeven aan yogastudio Laksmi door de partner, daardoor worden er al veel obstakels weggenomen. Harmonie tussen partners, familieleden zijn belangrijk in iemands leven. 
Een innerlijk pad lopen is wel een pad welke je alleen moet lopen
Het beoefenen van allerlei disciplines leidt altijd tot het punt waarop je alleen door moet gaan. Je kunt niet met meerderen tegelijk je eigen innerlijke pad lopen.
Hier een video waarop het een en ander verklaard wordt op het niveau van de mensen die toen aanwezig waren bij het uitreiken van een naam. 
Metafoor over dit onderwerp
Een plant.
Je krijgt een plant cadeau, dat kan zijn voor je verjaardag, een speciale gelegenheid een jubileum of misschien wel na een ziekbed. Als je die plant in ontvangst neemt is het aan jou om die plant te voeden of te laten afsterven, toch…. Alleen "deze plant" dus die spirituele naam, kan maar eenmalig gegeven worden. Geef je de plant goeie voeding en water dan zal de plant gaan groeien en bloeien. Dus met andere woorden, oefeningen doen gaat met veranderingen gepaard. 
Het gebruiken van de verkregen naam geeft reacties bij mensen en die reacties die naar terugkomen geeft jou de mogelijkheid om te groeien in je persoonlijkheid. Men krijgt inzichten waar men anders nooit mee in aanraking gekomen zou zijn.
Voorbereidingen
De stap om een spirituele naam aan te vragen zal niet gelijk van de ene op de andere dag plaatsvinden. Er zal een traject vooraf moeten gaan van oefeningen doen, kennis ontwikkelen. In gezamenlijk overleg zal er dan besloten worden om deze nieuwe stap in het meditatief ingericht leven te nemen.
Kamala: (srimati Kamala-devi dasi)
--------------------------------------------------------------------------------------